Beauty Blog by Nic

Product van de Maand: Gels

Ik hou van de Gels van Magnetic! Waarom? Omdat er zoveel verschillende soorten zijn! Verschillende diktes, structuren, kleuren en hechtingen.
Als je een harde en een flexibele Gel in jouw salon hebt, dan zit je altijd goed. Want een harde Gel is geschikt voor mensen met een normale tot harde nagelplaat en een flexibele Gel juist weer voor een zachte, flexibele nagelplaat. Ga dus niet altijd voor een harde Gel want deze kan eerder gaan liften bij een zachte flexibele nagel. 
Ik zal jullie een kleine opsomming geven over de Magnetic Gels.

 • Magnetic Standard Gels: zijn de dunste en de hardste gels van het assortiment. Geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagel en voor op een tip. 
  Ze zijn verkrijgbaar in Clear en Pink. 
 • Magnetic Standard Building Gels: zijn dezelfde Gels als de Standard Gels alleen zijn ze wat dikker. Geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagel en voor op een tip, maar ook voor op sjabloon.  
  Ze zijn verkrijgbaar in Clear, Pink en White. De White is mijn favoriet als wit voor een Babyboom nagel! De meest natuurlijk kleur wit ever! 
 • Magnetic Fiber Gels: zijn medium dikke bouwgels, die heel mooi blijven liggen door de structuur van de Gel, want er zitten fiber deeltjes in. Door deze fiberdeeltjes kun je nagels iets dunner laten, en dan zijn ze nog sterk genoeg! Geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagel en voor op een tip, maar juist ook voor op sjabloon.  
  Ze zijn verkrijgbaar in Clear, Pink, Extender Pink en White. De Extender/Cover kleur is een hele geschikte voor bijna ieder type nagelbed! 
 • Magnetic Sculpting Gelszijn dikke bouwgels, die jezelf op de plek moet modelleren. Door energie/beweging te geven aan het product zal het gaan levelen en egaliseren. Geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagel en voor op een tip, maar juist ook voor op sjabloon.  
  Ze zijn verkrijgbaar in Pink, Extender Pink, Extender Pink Warm en Extender Pink Cool. Super geschikt om te gebruikt als reversed techniek voor een Fantasy French. 
 • Magnetic Flash Gels: zijn bouwgels in 2 verschillede diktes namelijk in Thin en Thick. Als nagelstyliste is een Flash Gel een musthave want deze is uitermate geschikt bij probleemnagels, zoals dunne nagelbijtnagels, lijn van Beau, psoriasis etc. Deze Gels zijn heel flexibel en hebben een hele goede hechting! Geschikt voor het verstevigen van de natuurlijke nagel en voor op een tip, maar juist ook voor op sjabloon.
  Ze zijn verkrijgbaar in Clear.

Mijn favorieten zijn dan ook: de Flash Gel voor de wat moeilijkere nagel, de Fiber Extender voor het bouwen van de nagel (je kan namelijk als je met een pink gel werkt nog beter zien waar je nog wat bij moet leggen en de Gelpolish kleuren zijn sneller dekkend) en de Standard Builder White voor een Babyboom!!!

Heb je vragen over de Magnetic Gels? Stel ze gerust, want wij hebben minstens 20 jaar ervaring in dit merk.

Liefs NIC


Tips Kerst drukte

• Zet de tijdrovende Nailart designs van je nageltafel, want je hebt vast geen tijd over om een uitgebreid design te zetten.
• Maak maximaal 5 setjes voorbeeld tips van kleuren, met bijpassende glitter en designs waar ze uit kunnen kiezen. Dan weet je ook wat je binnen hand bereik klaar moet leggen.
• Maak je eigen nagels kerst klaar, en maak iets wat snel en eenvoudig te maken is! Want klanten willen graag wat jij op jouw nagels draagt.
• Kijk uit dat je door de snelheid geen steekjes laat vallen, laat dus geen stappen achterwege want dan heb je chaos als ze je voor de kerst nog gaan bellen met schade.
• Plan een reparatietijd in, bijv. het laatste uur op jouw laatste werkdag voor kerst. Dan kunnen klanten nog komen als er onverhoopt een nagel af is of iets dergelijks.


Moodboard

Kan jouw klant ook altijd moeilijk kiezen uit jouw collectie aan kleuren en designs? Dan hebben wij voor jou een leuke tip!

Maak per seizoen een moodboard met tips, een kaart, poster en/of materialen. Kijk naar de trends, wees creatief en leg deze moodboard in jouw salon! Zo kan de klant nog makkelijker en sneller een combinatie kiezen van kleuren, glitters en designs.
Je kan de designs uiteraard zelf schilderen, maar ook creëeren met een Nailin Wrap of Stamping Plate. Easy peasy!
Op die manier heeft jouw klant vol op keuze en wordt het makkelijker kiezen.


Fiber Coat


Werk jij al met de Magnetic Fiber Coat of ben je nieuwsgierig naar dit product? Ik zal het product aan je uitleggen.
De Magnetic Fiber Coat is een dikkere Base Gel die je eenvoudig aanbrengt met het 'nagellak-kwastje'. Het is een ideaal product voor een stevige basis onder de Gelpolish kleuren, dus speciaal voor Gelpolish klanten die net dat beetje extra nodig hebben.

Je kan er een kleine verlenging mee maken op een tip of nailform (sjabloon) als een klant een nagel heeft afgebroken.
Omdat de Fiber Coat wat dikker is van structuur kun je er een mooie natuurlijke bolling/apex mee maken of eenvoudig een uitgroei behandeling mee bijwerken.

Werk je al met de Building Base? Dan is de vergelijking hiermee dat de Fiber Coat iets dikker is van structuur (loopt minder snel uit op de nagel) en net een beetje harder dan de Building Base! Voor een Gelpolish Expert dus een echte aanwinst!

De Magnetic Fiber Coats verkrijgbaar in Pink , White, Frosted Pink, Cool Cover, Extreme White.
Verkrijgbaar op onze webshop via deze link.


Lifting van nagels

Er wordt ons wekelijks gevraagd waarom kunstnagels of gelpolish nagels loslaten. Dit kan zowel voor een startende nagelstyliste als voor ervaren nagelstylistes een probleem zijn in de salon. Ik zal uitleggen waardoor lifting kan ontstaan. 

In 80% van de gevallen kan lifting komen door de nagelstyliste zelf:

 • De natuurlijke nagel is niet goed voorbereid; membraam niet voldoende verwijderd, niet goed ontvet, geen bond gebruikt, het stof niet goed verwijderd,
 • Het product is tegen of op de huid gelopen en niet weg gehaald,
 • Het product is te dik afgewerkt bij de nagelriem of nagelwal,
 • Er is gewerkt met een hard product op een zachter, flexibele nagel,
 • De apex (bolling) ligt op de verkeerde plek of is te dik.

Probeer elke keer goed na je werk te kijken, analyseer de nagel vooral bij mensen die problemen hebben met hechting en noteer het op de klantenkaart. Maak eventueel foto's! 

In 20% van de gevallen kan lifting komen door de cliënt zelf:

 • De klant stoot haar nagels veel, waardoor er lifting komt bij de nagels, je kan dit het beste dan zien de wijs- en middelvingers.
 • De klant pulkt aan de velletjes rondom de nagels. Door de frictie van haar nagels of tanden laat het product los van de natuurlijke nagel. Knip zoveel mogelijk de velletjes weg met een gedesinfecteerde vellentang.
 • De klant werkt veel met haar handen in water. Laat haar zoveel mogelijk handschoenen dragen.
 • Klant met een hormoon disbalans.
 • Klant zijn zwanger.
 • Klant die zware anti depressiva tabletten slikt.
 • Klant gebruikt al lange tijd de anticonceptie pil.

Belangrijk is dus om een klantenkaart bij te houden en vertel waarom je bepaalde antwoorden op jouw vragen wilt weten, zodat jij een passend advies kunt geven. 


Trends 2019-2020

Weet jij het al wat de trends zijn op het gebied van nagels voor het najaar? Ik geef je hierbij een aantal leuke salontips:

 1. Zwarte gelakte nagels of een zwarte french manicure.
  Magnetic en Loveness heeft mooie zwarte Gelpolish om nagels mee te lakken. En wil je een French maken? Dan adviseren wij de Liner Gel zwart en dan kun eenvoudig een French maken met de Perfect Smile Line Brush.
 2. Qua nailart zijn het minimalistisch grafische afbeeldingen, bijv. een woord, een letter of een eenvoudig bloem of panterdesign.
  Dit kan eenvoudig snel met een stempelplaat van Magnetic of Moyra
 3. Ombre technieken. 
  Wist je dat je dit ook super mooi kunt doen met pigmenten? 
  Breng bij voorbeeld een zwarte Gelpolish aan, hardt deze 30 sec. in LED uit en dep op de plaklaag 2 kleuren pigmenten die in elkaar over lopen. Hardt dit verder uit en werk het af met 2 lagen Top Gel.
 4. Romige neutrale kleuren.
  Dit kan prachtig met de nieuwe Seduction Gelpolish kleuren, maar ook met de R 'n R pink en Indecent Ivory. Dit zijn allemaal Gelpolish kleuren van Magnetic die semi-transparant zijn.
 5. Donkerrode en kastanje bruine nagels
  Bijv. Midnight Red of Alina Red van Magnetic, en Loveness heeft prachtige bruine Gelpolish kleuren, de Chocolate Collection: L102 t/m L107.


Je ziet dat de trends voor het najaar heel erg uiteenlopend zijn en dat maakt ons vak zo veelzijdig en nooit saai!