Author Image

The best of both worlds: Ontdek de veelzijdigheid van PowerGel.

We hebben Gel en Acryl, maar sinds 2017 hebben we ook PowerGel! Een succesvol product voor veel nagelsalons door de enorm goede hechting, de flexibiliteit en de veelzijdigheid van dit product. In deze blog vertel ik je alle ins&outs over dit product.

Wat is nu precies PowerGel?

De PowerGel is een 100% Gel maar met andere eigenschappen. PowerGel zit tussen de 2 werelden in; Gel en Acryl. Met de PowerGel heb je volledig de controle over het product want het vloeit niet uit zoals Gels en er treedt geen uitharding op tijdens het modelleren wat bij Acryl wel het geval is. Werk je met Gel en lukt het je maar niet om een verlenging op sjablonen strak te krijgen, verleng dan eens met PowerGel. Aangezien PowerGel compact is kun je de verlenging al heel strak maken zodat je tijd kunt besparen met model vijlen. Werk je met Acryl en vind je de geur onprettig, probeer dan eens de PowerGel! Dit product is geurloos. Het verwijderen van PowerGel doe je met een handvijl of een elektrische vijl en is niet afweekbaar in Aceton.

Het verschil tussen PowerGel en Acrylgel/Polygel:

PowerGel is niet te vergelijken met Polygel of Acrylgel, want dit zijn product en op basis van gel en acryl. PowerGel is echt een unieke formule van het merk Magnetic. Het grootste verschil met Polygel en Acrylgel is, is dat de PowerGel na uitharding een flexibiliteit houdt waardoor het niet snel zal breken en door deze flexibiliteit ook nog eens goed hecht.

PowerGel aanbrengen

Voor welke type klant is de PowerGel geschikt?

Als nagelstyliste heb je een adviserende rol in jouw salon. Een klant heeft bepaalde wensen en dan is het jouw taak om een passend advies te kunnen geven. Met PowerGel kun je veel kanten op, waaronder; een verlenging maken op tips of sjablonen en natuurlijke nagels een versteviging geven. Je kunt PowerGel super goed combineren met BIAB of Blush Gels, waarmee je een zogenaamde hybrid nagel creeërt. Wil je bij jouw BIAB-klant een verlenging maken of een nagel repareren? Dan maak je met PowerGel een verlenging op sjabloon en daarna een versteviging met Blush Gels.

Hoe krijg je de beste hechting met PowerGel?

De juiste PREP is heel belangrijk voor een goede hechting van een product. Tijdens de PREP kun je kiezen tussen de Soft Bond Primer of de Gelpolish Bond. Wij zijn zelf fan van Rubberbase Clear als hechtlaagje. Als je hiermee een dunne laag in poetst met een gelpenseel, dan hecht de PowerGel het beste en zal de klant wekenlang plezier hebben van de nagels. PowerGel verwerk je met Prep&Wipe of Alcohol 70%, werk niet met een te nat penseel, want dit zal lifting veroorzaken. Werk ook altijd dun bij de nagelriem zodat het mooi aansluit op de natuurlijke nagel waardoor je een natuurlijke overloop hebt.

Nog even een aantal voordelen van Powergel op een rij:

  • PowerGel is een licht product. De klant zal dit als prettig ervaren op haar nagels.
  • PowerGel is makkelijk vijlbaar. Met een nabehandeling heb je het oude product snel dun gevijld met de juiste bit of vijl.
  • Met PowerGel kun je snel een hoekje bij bouwen of een mini verlenging maken, zelfs zonder een sjabloon te gebruiken!
  • PowerGel is het minst allergie-gevoelige techniekproduct.

Kortom, PowerGel is een veelzijdig product, dat goed toe te passen is in jouw salon voor zowel natuurlijke nagelversteviging, verlenging en reparaties. Het kan gecombineerd worden met een BIAB/Blush Gel en is een licht systeem die weinig tot geen allergieën met zich meebrengt.

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Plan dan een leuke cursus bij ons in of stuur een WhatsApp! Je kan ons gewoon een appje sturen op ons vaste nummer 0528 - 37 1755

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic