Author Image

Alles wat je moet weten over Top Gels..

Top gels zijn ontwikkeld om als laatste laag te gebruiken op een kunstnagel of BIAB nagel. Een top gel is een dunne gel die zorgt voor een hoogglans afwerking. Tevens dient het als beschermlaag over Nailart of gellak zodat klanten hier weken plezier van hebben. High shine! Dat willen we graag bereiken met een top gel. Magnetic heeft veel verschillende top gels. Waarom zo veel? Omdat er veel nagelstylistes met Magnetic werken en iedereen een voorkeur heeft. Maar vooral als beginnend nagelstyliste zie je door de bomen het bos niet meer met al die verschillende top gels. Laat ik het je uitleggen. Alle top gels geven allemaal dezelfde mooie glans mits het goed gebruikt wordt. Naast die mooie glans hebben niet alle top gels dezelfde dikte, resultaat en bevatten wel of geen uv filter.

Allereerst leg ik de Magnetic Gelpolish Base&Top Coat uit. Dit is een top gel die perfect is voor over alle systemen en is zelfs geschikt om te gebruiken op een natuurlijke nagel wanneer een klant kiest voor bijv een eenmalige Gelpolish behandeling. Je gebruikt deze dan onder de gellak kleur als base coat en om de gellak te laten glanzen als top coat. De top gel heeft na het uitharden een plaklaagje die je verwijderd met prep&wipe of alcohol. De top gel bevat geen uv filter dus in de zomermaanden kunnen bepaalde gellak kleuren lichter worden door blootstelling aan zonlicht. We hebben precies dezelfde top gel die wel een uv filter bevat en dat is de Magnetic Soak-off Top Gel . Een uv filter geeft (vooral buiten) een paars-blauwe gloed weer, dus minder mooi op rode en zwarte kleuren. Maar dus wel uitstekend om te gebruiken in de zomermaanden! Deze top gels zijn in 30 seconden uitgehard maar is jouw lamp wat ouder, hard dan langer uit. Het is beter om wat langer uit te harden dan te kort!

Zoek jij liever een top gel die net wat dunner is? Dan adviseer ik de Magnetic Suprème Finish - Top Gel of de Magnetic Flex & Shine - Top Gel . Beiden bevatten een uv filter. Het enige verschil is dat de Flex&Shine iets dikker is dus soms wat fijner als je het nageloppervlak iets meer wilt egaliseren of als bescherming voor een design. Wist je dat de Flex&Shine ook verkrijgbaar is met een holografisch zilver glittertje? Wil je graag een mooi mermaid pigment inpoetsen tot een Chrome nagel? Dan adviseer ik de Supreme finish of Magnetic Magic Shine - Top Gel. Let op! De Magic shine is een top gel die wat harder is wat minder geschikt is op een dunne applicatie zoals Gelpolish of een BIAB behandeling. Er kunnen kleine scheurtjes ontstaan in het product omdat je een hard product op een zacht product zet. Deze kan wel gecombineerd worden op een gel-, acryl-, of PowerGel nagel. Deze Top Gels hebben na uitharding geen kleeflaag.

Magnetic Top Gels

Onze nieuwste Top gel zit in mijn favoriete Blushes collectie. De Magnetic Blush Top Gel Blush Top Gel is echt een eyecatcher op je tafel door het prachtige uiterlijk van het flesje. Een lichtroze sleeve met een houten dop! Speciaal ontworpen voor de hele Blush lijn. De Top gel is vergelijkbaar met de Supreme Finish. De glans en het bevattende uv filter is hetzelfde. Wil je liever geen blauwe gloed door de bevattende uv filter, gebruik dan de Magnetic True Color - Top Gel. De naam zegt het al…de kleur blijft zoals die is!

Ik heb nu de belangrijkste 6 Top gels aan je uitgelegd en heb nog hierover nog een aantal salontips. Schudt de top gel altijd goed, vooral als je de top gel niet dagelijks gebruikt. Laat de top gel nooit tegen de huid aanlopen want dit resulteert tot lifting. Werk iets dikker dan een laklaag, hou de vinger dan even op z’n kop en je krijgt een super mooi egaal eindresultaat. Werk je te dun of hard je de top gel te kort uit? Dan zal de top gel dof of niet egaal zijn. Ook wanneer je te snel de nagelriemen masseert met cuticle oil kan de top gel dof uit slaan omdat de top gel net uit de lamp komt en nog een beetje warm is.

Voor de klanten die wat anders willen, hebben we we 12 verschillende top gels met een special effect. Deze bevatten Glitters of Shimmers. De Supreme Finish hebben we in 4 varianties; de Magnetic Diamond Dust is Milky white en heeft een wit glittertje. De Magnetic Diamond Dust Pink zegt al genoeg. Deze top gel bevat een roze glittertje. Beiden zijn heel mooi voor bruiden of op een Babyboom nagel te gebruiken. Dan hebben we Magnetic Diamond Dust Rose Gold en Magnetic Diamond Dust Silver. De rosé gold heeft een holografische rosé glitter en de Silver is ècht zilver. Ken jij de Mystical Shimmers al? Dit zijn 4 verschillende top gels met een magische shimmer in de kleuren; rood, groen, goud en paars. Fantastisch om te gebruiken over een Gelpolish kleur of Blush kleur. Hou je van een matte finish met een velours look? Dan hebben we de Magnetic Top Gel - Extreme Matt.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic