Author Image

Education is the key to succes!

Het is super belangrijk om te blijven trainen en cursussen te volgen. Of dat nou op persoonlijk of zakelijk vlak is. Zo blijf je scherp en enthousiast.

Ik ben een persoon die altijd blij wordt van nieuwe dingen. Is het niet op zakelijk vlak dan is het wel op het persoonlijke vlak. Mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen maakt mij sterker en krachtiger

Op het zakelijke vlak blijf ik leren op verschillende manieren. We trainen met met elkaar door af en toe een dag in te plannen op de zaak of we geven ons op voor een trainingsweekend bij Magnetic. Het is belangrijk om daarin te blijven investeren. We nemen dan de lessen door en sparren over nieuwe en huidige lessen. Ook al loopt alles goed dan is het juist belangrijk om dit ook zo te houden en de behoeftes van de klanten onder de loep te nemen. Daarnaast mag ik graag luisteren naar een podcast of lees een boek over ondernemen en persoonlijke ontwikkeling.

Op persoonlijk vlak heb ik vooral de laatste jaren veel geleerd. Ik ben dol op werken, maar heb geleerd dat je ook voldoende rust moet nemen. Rust, regelmaat en reinheid zijn prima te combineren met het ondernemersvak. Rust pakken in drukke periodes blijft lastig maar door te gaan wandelen, sporten of een yoga sessie te doen lukt het aardig goed. En door rust te nemen krijg ik inzicht en nieuwe ideeën. Win-win situatie toch? Ook heb ik mij verdiept in voeding en supplementen. Er valt hierin nog zoveel te leren en alles heeft te maken met balans! Want als je te weinig eet en/of de verkeerde voeding neemt dan gaat ook je energielevel snel naar beneden. En weet je wat het allerbelangrijkste is? De juiste ademhaling! Als je die eenmaal op de hobbel hebt zonder dat je het in de gaten hebt dan krijg je de meest vreemde klachten en dan moet je trainen om die weer normaal te krijgen. Inmiddels ben ik dus naast mijn specialisme op het gebied van uiterlijke verzorging ook een kenner in gezondheid ;-)

“Ik zit al 20 jaar in het nagelvak, dus ik heb geen perfectie training nodig.”

Dit is een van de meest gemaakte denkfouten die wij vaak horen. Waarom? Ik leg het voor je uit:

Ten eerste staat de ontwikkeling van producten en technieken nooit stil. De kennis binnen het nagelvak wordt steeds groter, zo weten we nu meer over anatomie van de nagel, hechting en het aanbrengen van producten dan 20 jaar geleden.

Daarnaast worden er elk jaar nieuwe producten op de markt gebracht, om bij te blijven en je kennis over deze producten te vergroten is het verstandig om je eens in de zoveel tijd te laten bij scholen.

Verder veranderen trends continu. Blijf op de hoogte van de laatste trends door af en toe een cursus te volgen, zo inspireer je jezelf ook weer en krijg je weer frisse energie en ideeën om toe te kunnen passen in de salon.

Kortom; blijf trainen, blijf jezelf ontwikkelen zodat je blijft groeien. Het maakt niet uit op welk vlak of het nu persoonlijk of zakelijk is. Belangrijk is dat jij je gelukkig voelt en hou alles in de juiste balans!

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic