Author Image

Gelpolish frustraties! Tips tegen afbladeren en andere uitdagingen.

Gelpolish, ook wel Gellak genoemd, is een gekleurde Gel in een flesje. Het is harder dan een nagellak en het hardt snel uit in een ledlamp. Het klinkt allemaal heel eenvoudig, maar zo eenvoudig is het altijd niet. In de salon komen we nog wel eens problemen tegen zoals gechipte gelpolish, bobbels na het uitharden of dat ze niet goed dekken. Hoe ontstaat dit nu en nog belangrijker is; hoe voorkom je het!

De Gelpolish chipt van de vrije top!

Wanneer de klant ervaart dat de Gelpolish aan de vrije rand chipt of afbladert dan kan het zijn dat het product wat er onder zit te dun is geweest. Een Gelpolish gebruik je als kleur en biedt geen stevigheid. De nagels van klanten zijn flexibel en door frictie brokkelt de Gelpolish er af. Je hebt een product nodig die stevigheid biedt en daarnaast is de juiste architectuur van het product superbelangrijk. Je lost dit niet op met 1 of 2 laklaagjes Gel of BIAB. De vrije top van de nagel moet een dikte hebben van een creditcard om voldoende stevigheid te hebben bij een natuurlijke nagelversteviging. Wanneer je hiernaar gaat kijken zal het probleem van chippen zeker opgelost zijn. Zo niet, kijk dan eens naar je Top Gel. Als deze vrij hard is dan kunnen er ook barsten ontstaan.

afbladerende gellak

Hoe ontstaan de bobbeltjes in de Gelpolish?

Wanneer de Gelpolish met bobbeltjes en deukjes uit de lamp komt dan is de laag Gelpolish te dik geweest. Gelpolish bevat veel pigment en elke laag moet voldoende worden uitgehard, tussen 30 en 60 seconden. De tijd is afhankelijk van de kleur, het merk en de lamp. Belangrijk is om de 1e laag zo dun mogelijk aan te brengen. Deze laag wordt de schets laag genoemd en deze kun je het beste doen met bijv. Triangle Brush of Perfect Polisher van Magnetic. Dit zijn penselen waarmee je de Gelpolish-applicatie dun kunt aanbrengen en zijn ook nog eens handig om strak mee te lakken bij de nagelriem. De 2e en evt. 3e laag mag je wel meer lakkend aanbrengen, deze lagen mogen dus iets voller zijn en kunnen prima worden aangebracht met het kwastje van de Gelpolish.

Hoe krijg ik sommige kleuren mooi dekkend?

Niet alle Gelpolish kleuren zijn makkelijk om mee te lakken; ze zijn streperig, vlekkerig of niet dekkend. Het liefst gooi je deze direct in de prullenbak ;-) Maar er is hoop! Ik geef je een aantal tips die mij altijd hielpen in de salon. Wanneer je een kleur hebt die niet goed dekt, dan is het aan te raden om met een basisproduct te werken die een cover kleur heeft, bijv. de PowerGel Extender, Rubberbase Cover, Fiber Coat Cover of Fiber Gel Nail Plate Extender. Je hebt dan een dekkende basis waardoor (lichte) kleuren beter dekken. Werk je met een ivoorkleurige semi-transparante Gelpolish bijv. Indecent Ivory, Bamboo of Magnolia dan is het aan te raden om een lichte basis te pakken zodat de kleur wel ivoor blijft en niet naar roze neigt. Werk je met Blush-BIAB, dan is de Blush Warm heel mooi als basis bij deze kleuren.

Werk je met de Non Filing Technique? Dan adviseer ik om toch de kleeflaag van de BIAB, Rubberbase of Building Base te verwijderen, de nagel te bufferen en dan de kleur aan te brengen. Een kleur lakt veel strakker en egaler als de nagel dof is i.p.v. plakkerig van de kleeflaag

En als laatste is het heel belangrijk dat je basisproduct strak en egaal is. Wanneer dit niet het geval is zal de kleur niet egaal van kleur worden, maar komen er lichte en donkere kleurnuances in wat niet mooi is.

Kortom, veel frustraties die we ervaren met Gelpolish kunnen we vaak oplossen met het juiste basisproduct of een ander penseel.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic