Author Image

Tips voor het strak lakken met elke Gelpolish kleur

Magnetic heeft meer dan 200 kleuren Gelpolish in het assortiment en er zijn altijd kleuren die fijn lakken en iets minder fijn. Dit kan komen door de consistentie van een lak, of er wel of geen glitter in zitten en of dat de kleur juist bedoelt is om wat minder dekkend te zijn. Belangrijk is dat kleuren altijd goed geschud worden en dun aangebracht worden. Maar er zijn ook kleuren die wel eens wat zwevend aangebracht mogen worden zodat die dekkend wordt…een hele zoektocht dus hoe je een kleur aanbrengt.

Als een kleur rimpelig uit de lamp komt dan is dat een teken dat er te dik is gewerkt. Dit zie je vaak bij kleuren die veel pigmenten bevatten en waarbij je al in 1 laag de kleur dekkend kunt krijgen. Doe dit niet. Werk dan toch in 2 dunne lagen.

Is de kleur niet naar je zin dan kun je zelf ook een nieuwe kleur creëren door er een andere kleur door heen te doen. Mix het eerst op een palet om te kijken of je de kleur daadwerkelijk mooi vindt. Als je er een beetje wit in doet dan kan de kleur iets lichter worden maar soms ook feller (bijv bij neon kleuren) of de kleur wordt meer dekkend.

Is de kleur te dik dan kun je ook een druppel base/top gel in de kleur doen. Hierdoor verdun je de kleur een beetje waardoor hij makkelijker lakt

Ook kun je bij kleuren die wat transparanter zijn een basis maken met een BIAB, gel of PowerGel met roze kleur (cover kleur).

Hoe kan ik strak lakken bij de nagelriem?

.
  • Als eerste is het belangrijk dat je het product bij de nagelriem goed strak hebt gevijld. Dit kan bijv. met een expert bitje fine of medium omdat deze bit een mooi puntje heeft.

  • Dan is het een must om nog een keer voorzichtig de nagelriem terug te duwen. Zo kun je ook checken of het product goed glad is gevijld.

  • Wanneer je gaat lakken maak de nagel goed stofvrij. Je kunt wat prep & wipe op een nagelborsteltje aanbrengen en hiermee over de nagel gaan.

  • Breng dan de 1e laag dun aan en bij de 2e laag gebruik je een klein druppeltje kleur op een Nailart penseel, bijv. Yessica’s Choice of Rhinestone Nailart brush. Werk hiermee langs de cuticle door met de vorm van de nagelriem mee te lakken. Deze 2e laag adviseren wij nagel voor nagel te doen zodat het product uiteindelijk niet tegen de huid aanloopt, omdat je nu heel dicht bij de nagelriem werkt. ("curen" is ook voldoende, zo lang je op het einde van alle 10 nagels deze nog eens laat uitharden)

  • Natuurlijk werken we de nagels af met een Top Gel naar keuze breng deze nooit te dun aan want dan is je nagel minder glanzend. Werk je iets dikker? Werk dan ook weer nagel voor nagel, zodat deze niet tegen de huid aanloopt. ("curen" is ook voldoende, zo lang je op het einde van alle 10 nagels deze nog eens laat uitharden)
strak lakken

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic