Gelpolish op teennagels.
Eindelijk, de zomer is in aantocht! De slippers en sandalen kunnen weer uit de kast en de verzorging van de voeten en nagels kan beginnen! Hebben jullie nu ook meer vraag naar Gelpolish op teennagels? En weet jij wel wat de verschillen zijn tussen het behandelen van de nagels op voeten versus handen? Ik vertel je graag alle ins & outs in deze leuke blog!
Wist je dat normale, gezonde teennagels dikker zijn dan vingernagels? Het verschil is dat een gemiddelde teennagel wel 2 keer dikker is dan een vingernagel. Dat kun je merken wanneer je je teennagel knipt of vijlt. Maar je merkt het ook aan de lange houdbaarheid van een nagellak of gelpolish op teennagels. Dit komt door dat er minder flexibiliteit in een teennagel zit en ze komen minder in aanraking met water. Ondanks dat nagellak en gelpolish lang blijft zitten is wel het advies om de kleur na 6 weken er af te halen door dit er af te vijlen. De gelpolish of nagellak kan namelijk zonder dat je het in de gaten hebt toch een beetje los gaan van de nagel en dit is een bron voor schimmels en bacteriën. Laat jouw klant dus binnen 6 weken een nieuwe afspraak in plannen om een nabehandeling uit te voeren. Is de zomer voorbij? Plan dan een afspraak in voor het verwijderen van de Gelpolish en laat de teennagels in de wintermaanden met rust.
Een teennagel is geen stevigheid nodig, dus een aantal lak lagen is voldoende om de nagel te egaliseren en te verfraaien met een mooie kleur. Voor dat je de kleur aanbrengt heb je wel een Base nodig en om de kleur te laten glanzen een Top Gel. Sommige merken hebben een 2 in 1 base&top en er zijn ook merken waar je zelfs geen eens een base&top nodig hebt, zoals Caption/Young Nails . Het voordeel is dat je dan nog sneller klaar met de behandeling.
Niet iedereen heeft normale, gezonde teennagels. Heb je een nieuwe klant? Vraag dan of ze een foto wilt sturen van haar teennagels zodat je kunt beoordelen of je haar kunt behandelen. Als je geen pedicure bent dan kun je helaas niet iedereen helpen aan mooie gelakte teennagels. Veel teennagels zijn verhoornd en dik door de wrijving van schoenen, maar sommige teennagels zijn ook besmet met een schimmel. In het laatste geval is het verstandig om de klant eerst naar een collega-pedicure te sturen om te kijken wat hier aan te doen is. Wanneer je een schimmel nagel vijlt dan is de kans groot dat de teennagel afbrokkelt en het vijfstof wat vrij komt is ook nog eens erg besmettelijk. Soms is het beter om de teennagel eerst te behandelen met een tinctuur, bijv. Nailaid van Magnetic of dit te gebruiken i.c. met een gelpolish behandeling. Het lastige aan schimmelnagels is dat er veel verschillende schimmels zijn en die zijn heel moeilijk te bestrijden. De ene schimmel reageert goed op een tinctuur, maar er zijn ook schimmels die intern behandeld moeten worden met bijv. een kuur van de huisarts. Als je het behandeld met een tinctuur geef het dan minimaal een jaar de tijd om te herstellen en wees heel consequent door elke dag te druppelen. Overleg met een huisarts of collega-pedicure wat verstandig is om te doen en of er een Gelpolish op gezet kan worden.
Wanneer je start met Gelpolish behandeling voor teennagels dan is het belangrijk dat je weet wat je doet en ik geef je graag een aantal praktijktips.
- De voet van de klant moet altijd in een 90 graden positie zijn, want de gel mag niet tegen de huid/nagelriem aan vloeien. Je kunt bijv. de klant op een hoge kruk zetten met de voet op de (nagel)tafel of op een krukje. Voor de beste houding voor de nagelstyliste is het prettiger dat de voet op de nageltafel staat.
- Wees voorzichtig met het terugduwen van de nagelriemen, want deze zitten vaak erg vast. Gebruik bij een stugge nagelriem een orangewoodstick(houten bokkenpootje) ipv een metalen bokkenpoot, deze heeft namelijk meer grip.
- Vijl teennagels altijd in een rechte vorm en niet te rond, want dan heb je meer kans op ingegroeide nagels. Een bijkomend voordeel van gel op teennagels is dat de nagel minder de kans heeft om in te groeien omdat de nagel wat dikker is.
- Voor het opruwen van de nagel kun je ook een prep bitje gebruiken, hiermee kun je secuurder werken dan met een grote nagelvijl.
- Werk in dunne laagjes, het liefste met een klein penseeltje. Let er op dat je niet tegen de huid werkt, want dit zal binnen een aantal dagen losgaan. Een handige tool om te gebruiken is een teenspreider, deze houdt de tenen goed uit elkaar zodat je makkelijker bij de nagels kunt komen.
- Werk met een Top Gel met UV filter zodat de kleuren hun kleurintensiteit behouden.
- Geef aan het einde van de behandeling altijd het advies om ook teennagels te verzorgen met een nagelriemolie, een voedende crème en maak direct een nieuwe afspraak!
Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!
Xoxo Nic