Author Image

Handverzorging in de nagelsalon: Het creëren van een volledige verwenervaring

Een goede handverzorging bestaat uit meerdere verzorgingsproducten en deze bevatten natuurlijke ingrediënten die helpen de huid een boost te geven of te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast vind ik zelf de geur heel belangrijk, want geuren hebben een doel. Ze gaan stress tegen, helpen ons ontspannen of stimuleren ons en maken nieuwe energie vrij. Zo kun je bijv. ‘s ochtends een verkwikkende geur gebruiken en ‘s avonds een geur die ontspanning geeft. In deze blog zal ik jou eerst de belangrijkste informatie geven over de huid, vervolgens de informatie en tips over onze BCL SPA handverzorging(producten).

Hoe worden handen zo droog, ruw en gebarsten?

We wassen regelmatig onze handen om vuil en bacteriën te verwijderen, maar hierdoor droogt de huid uit. Water is niet de enige boosdoener, want uitdroging komt ook door temperatuurveranderingen, wind, zon en contact met bepaalde producten. Deze schadelijke factoreen zijn funest voor de huid en hierdoor versnelt het verouderingsproces. Vanaf je 25e begint dit proces, de huid wordt droger, dunner, gevoeliger en verliest zijn elasticiteit. Belangrijk is dan om de conditie van de huid goed te houden door regelmatig je handen te verzorgen met een crème. Door het verzorgen hou je uitdroging en het verouderingsproces tegen.

Handen wassen blijft belangrijk, maar als ze te vaak worden gewassen kan het zelfs ontstekingen of zelfs chronisch eczeem veroorzaken. Zorg ervoor dat je een zeep aanbiedt met natuurlijke oliën die een terugvettende werking heeft zodat de natuurlijke huid barrière niet beschadig wordt. Adviseer klanten na het handen wassen de huid direct te verzorgen met een passende handcrème. Naast het hydrateren van de huid vanaf de buitenkant, is het net zo belangrijk om ook van binnenuit jezelf te verzorgen. Denk dan aan vitamines, mineralen en voldoende water drinken.


Hoe adviseer je deze producten aan jouw klanten?

Klanten die bij jou in de salon komen hebben al de behoefte om hun nagels en handen te verzorgen. Ze komen voor mooie nagels, maar weten niet dat jij ook verzorgingsproducten verkoopt. Een perfecte kennismaking is om aan het einde van de behandeling een scrub-momentje of mini massage te doen. Zien, ruiken en voelen doet verkopen.

Luister goed naar de klant, vaak zeggen ze ongemerkt al waar de behoefte aan is. Bijv.: ‘Ik heb altijd zulke droge handen!’ of ‘ik heb gewoon eelt aan de binnenkant van mijn handen!’. Adviseer een crème voor droge handen of een scrub om de eeltvorming zachter te maken. Uiteraard kun je ook inspelen op de voeten, want de producten zijn meestal geschikt voor handen, voeten en zelfs voor het hele lichaam.

Waarom wij fan zijn van BCL SPA.

Mijn liefde voor huidverzorging is al ontstaan op jonge leeftijd. Naast dat mijn moeder altijd al bezig was met beauty ging ik op mijn 16e de opleiding Schoonheidsspecialiste doen. Ik werkte jaren in de schoonheidssalon in onze Beauty Boerderij en we zochten altijd samen naar goede merken. Een goed merk voldoet voor mij aan de volgende kenmerken: mooie verpakking, juiste prijs/kwaliteit verhouding, wat goede resultaten geeft en dat de geuren heerlijk natuurlijk zijn. Dit geldt voor zowel hand-, als gezichtsverzorging. De BCL SPA producten geven niet alleen een mooie zachte huid, maar geven ook een heerlijk gevoel door de geuren en kleuren. Het zijn huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit met luxe, hoogwaardige, gecertificeerde en biologische ingrediënten. De slogan van BCL SPA is Be Care Love. ‘Leef nu, zorg voor jezelf en leef in liefde!

Het 4 step systeem van BCL SPA

 1. Dead Sea Salt Soak reinigt en verzacht de huid zonder de huid uit te drogen. De dode zeezout bevat een hoog gehalte aan verschillende mineralen die een therapeutische werking hebben. De Dead Sea Salt doe je als 1e stap in een kom met warm water. Ook geschikt voor in een ligbad!

 2. Sugar Scrub exfolieert zachtjes de huid, de dode huidcellen worden op milde wijze verwijderd en door de hydratatie wordt de huid zijdeachtig. De formule van deze scrub is op basis van suiker en lost op tijdens het scrubben van de huid. Suiker is van nature minder irriterend en grof voor de huid. Ook geschikt voor het lichaam!

 3. De Moisturizing Mask gebruik je voor een natuurlijke hydratatie van de huid, herstelt en voedt de huid. Het voordeel van dit masker is dat het uit klei bestaat. Klei bevat mineralen, hierdoor ontgift de huid en hersteld de balans van de huid. Het masker dient na 10 minuten te worden verwijderd met een kompres met warm water.

 4. De Massage Cream revitaliseert en regenereert de huid, waardoor de huid soepel aanvoelt. De Massage Cream bevat natuurlijke oliën van planten en zaden waardoor voedingstoffen gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen. Ook bevat deze crème Olijfolie en Jojoba-olie en is daardoor rijk aan antioxidanten en vitamines. De crème hoeft er niet afgespoeld te worden en kan ook als handcrème of body cream worden gebruikt.

Er zijn Packetboxjes verkrijgbaar waar een sachet van deze 4 producten in zitten. Ideaal voor een startende manicure-styliste, om een geur uit te testen of als verkoopproduct voor een ‘home spa’. Je kunt met deze sachets +/- 2 behandelingen doen.

Naast dit 4 step systeem van BCL SPA hebben ze de ook de Critical Repair Cream. Deze niet-vette unieke formule bevat Sea Kelp (zeewier), Arnica en Shea butter voor het verzachten van de huid en heeft een ontstekingsremmende werking bij een geïrriteerde huid. De crème trekt binnen enkele minuten in.

8 succesvolle tips om klanten kennis te laten maken met manicure(producten)

 1. Vertel over de producten. Deel ervaringen, deel kwaliteiten en zorg ervoor dat de klant weet waarom jij er zo enthousiast over bent.
 2. Begin met de producten te gebruiken in de behandeling. Breng bijv. de Critical Repair Cream of Massage Cream aan op de handen en masseer dit kort in. Door de beleving en jouw aanraking gaan mensen sneller over tot kopen.
 3. Zet de producten in het zicht van de klant. Deze producten zijn echt eyecatchers en trekken de aandacht om aan te ruiken en te proberen.
 4. Laat de producten zien op Social Media d.m.v. foto’s, tips of een reel.
 5. Speel in op feestdagen, zoals kerst, verjaardagen, Moederdag, etc. Pak het leuk in zodat de klant direct het cadeautje mee kan nemen.
 6. Organiseer een SPA Manicure avond. Tover je salon om tot een rustgevende ruimte met kaarsen, ontspannen muziek en een aroma diffuser. Leg tijdens de behandeling een fleecekleedje over de benen van de klant of als je een behandelstoel hebt kun je de klant hierop zetten voor nog meer ontspanning.
 7. Maak een aanbieding als klanten een duo behandeling boeken; bijv. BIAB-nagels en een SPA manicure behandeling tegen een actieprijs.
 8. Geef testers mee aan klanten. Wie houdt er nu niet van een gratis extraatje wanneer ze jouw salon verlaten. Vraag de volgende keer om feedback!

Kortom, je kunt op een leuke en eenvoudige manier producten verkopen die geschikt zijn voor droge, ruwe handen. De producten van BCL SPA verkopen zichzelf al door de mooie verpakking, heerlijke geuren en dat het te gebruiken is voor het hele lichaam. Door je te verdiepen in de theorie van de huid en de effecten van bepaalde geuren kun jij jouw kennis en ervaring doorgeven!

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic