Author Image

Help! Een nagelbijtende klant!

Je bent nog maar net begonnen met het nagelvak en je krijgt een klant die nagelbijter is. Ze geeft aan dat ze kunstnagels wil omdat ze van het nagelbijten af wil komen en ze schaamt zich voor haar nagels. Een professionele nagelstylist kan iedereen helpen om de nagels en handen weer ‘toonbaar’ te maken, maar bij een nagelbijter komt wel het één en ander bij kijken. In deze blog deel ik mijn kennis, waardevolle tips en inzichten om jou als nagelstyliste te helpen bij klanten met hele korte nagels.

Een nieuwe klant en ze bijt nagels.

Er belt een nieuwe klant en ze geeft direct al aan dat ze heel erg nagels bijt. Maar hoe kort zijn de nagels? Je kunt deze klanten in 2 categorieën zetten; je hebt mensen die alleen de vrije rand eraf bijten/scheuren en je hebt mensen die de nagels zo kort bijten waarbij een deel van het nagelbed zichtbaar is, dus tot bloedens aan toe. Vraag je klant om een foto te sturen van haar nagels zodat je al een behandelplan kunt maken en dit aan haar kunt voorstellen tijdens de 1e behandeling. Op die manier is het geen verrassing hoe de nagels er uit zien en ben je goed voorbereidt.

afgebeten nagels

De wens van de klant is: ik wil graag eindelijk eens lange nagels.

Helaas! Lange nagels is niet mogelijk en ik zal uitleggen waarom. Bedenk dat de klant al jaren, waarschijnlijk vanaf jonge leeftijd al nagels bijt. Ze werkt en gebruikt dus al die tijd alleen haar vingertoppen. Als er ineens een lange nagel voorbij de vingertop zou zitten zal ze die veel gaan stoten wat beschadiging met zich mee brengt.

Het beste advies is om de natuurlijke nagel licht te verstevigen en te egaliseren. De nagels moeten zo glad mogelijk worden afgewerkt en er moet niet te dik worden gewerkt. De nagels kunnen wel een korte verlenging krijgen, maar niet langer dan de vingertop. Je kan wel op de huid van het nagelbed werken bij een nagelbijter, mits de huid intact is (geen wondjes of ontstekingen).

Deze versteviging en minimale verlenging kan het beste worden gedaan met bijv. Magnetic Fiber Gel of PowerGel. Je hebt namelijk een stevig bouwproduct nodig om dit te kunnen realiseren en dit is niet mogelijk met een Building Base, Rubberbase of Blush Gel . Werk met een cover kleur die mooi natuurlijk oogt of lak de nagels af met een Gelpolish kleur.

Maak een nagelbijtarrangement en plan elke week een afspraak in.

Je kunt een nagelbijtarrangement aanbieden in jouw salon. Dit arrangement bestaat uit bijv. 10 behandelingen en een nagelverzorging setje. De nagels van deze klant groeien sneller dan bij een klant die niet nagels bijt, dus het advies is om de 1e periode de klant elke week bij jou te laten komen in de salon. Plan deze behandelingen ook alvast in zodat je elke week evt. een nagel kunt repareren, de lengte kunt inkorten of de uitgroei kunt bij werken en laat de klant het arrangement vooraf betalen. Wanneer je geen afspraak maakt en de klant verliest onverhoopt een nagel, dan is er een onbewust impuls om weer te gaan bijten, doordat de klant elke week langs komt kun je de nagel snel repareren en ben je het bijten voor. Het vooraf betalen is voor de klant een extra stok achter de deur om de behandeling af te maken.

Een nagelverzorging setje bestaat uit een nagelriemolie , een handlotion en een vijl of block. Zo kunnen ze direct beginnen met het verzorgen van de nagelriemen en huid, waardoor deze zullen herstellen. Zit er een haakje of breekt er een stukje van de nagel af dan kunnen ze dit zelf uit nood bij werken met een vijl of block

Ondersteuning en motivatie.

Nagelbijten is moeilijk af te leren, het is een handeling die onbewust steeds herhaald wordt. Hoe het gedrag tot stand komt is niet altijd duidelijk. Als nagelstyliste kun je een grote rol spelen in het stoppen van de nagelbijtverslaving van een klant. Praat tijdens de behandeling positief over de ontwikkeling van de nagels en vermijd de woorden als ‘vies’ of ‘afgekloven’, de klant komt juist om professioneel geholpen te worden. Een goede manier om de klant te motiveren is om regelmatig naar de studio te komen. Geef als motivatie de 11e behandeling gratis of bied bijv. een gratis paraffine behandeling aan bij afname van een arrangement. Nagelbijters zijn na afronding van het traject hele dankbare klanten, want ze laten nu vol trots hun nieuwe nagels zien i.p.v. ze te verstoppen uit schaamte.

Belangrijke tips tijdens de behandeling.

Hierbij nog een aantal tips die belangrijk zijn tijdens een behandeling:

  • De nagelriemen, huid en nagels zijn vaak week/zacht door het sabbelen op de nagels. Hou hier rekening mee met vijlen zodat je geen wondjes maakt. Voor korte nagels die diep in het nagelbed liggen kun je beter een prep bit gebruiken om de prep me uit te voeren.
  • De nagelriemen zijn vaak verdikt en zitten erg vast op de nagelplaat. Werk met de Seduction Cuticle Remover en de Magnetic The Curette om de cuticula/membraan te verwijderen.
  • Werk de nagels glad af, vijl ze niet te rond of te recht, maar ertussenin. Laat de klant voelen of ze nog een bobbel, deuk of haakje opmerkt.
  • De hechting kan lastig zijn omdat de nagels dun en onregelmatig zijn. Werk met een dunne inpoetslaag Rubberbase voordat je Gel of PowerGel aanbrengt.

Kort samengevat, een behandeling voor een nagelbijter is een leuke uitdaging. Met een goede mini manicure en een versteviging met een hard product heb je een heel mooi resultaat. Het advies is om een nagelbijtarrangement aan te bieden waarbij de klant elke week terugkomt zodat je haar motiveert om van het nagelbijten af te komen.

Mocht je geïnteresseerd zijn om deze behandeling aan te bieden in jouw salon en wil je dit graag leren? Boek dan de cursus Probleemnagels bij onze Academy.

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Je kan ons gewoon een appje sturen op ons vaste nummer 0528 - 37 1755, mailen of natuurlijk even bellen.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic