Author Image

Natuurlijke ingrediënten in de producten van Inveray

Inveray is gecreëerd met respect voor de aarde en natuur. Ze gebruiken zeer hoogwaardige natuurlijke ingrediënten in hun verzorgende producten. Door jarenlang kennis over natuurlijke ingrediënten samen te verzamelen, hebben ze diep voedende en verzorgende producten ontwikkeld van zeer hoge kwaliteit. De oliën en serums bestaan voor 98% uit deze natuurlijke ingrediënten. Nu snappen wij dat je niet van elk ingrediënt weet wat het precies doet. Daarom leggen we het je graag uit!

Squalane

Squalane, ook wel squalaan genoemd, is het hoofdbestandsdeel dat Inveray in bijna al hun producten gebruikt. Het wordt gewonnen uit suikerriet en is dus een natuurlijk ingrediënt. In de wereld van huidverzorging is squalaanolie een van de meest interessante en effectieve ingrediënten voor de verzorging van een droge huid. Hoewel squalaan vaak als olie wordt beschouwd, heeft dit ingrediënt enkele unieke eigenschappen en voordelen ten opzichte van traditionele plantaardige en minerale oliën. Omdat squalaan op de bestandsdelen van huideigen talg lijkt wordt het door je huid herkent en direct opgenomen. Hierdoor werkt squalaan erg verzachtend en vochtingbrengend. Hoewel squalaan op talg lijkt voelt de samenstelling niet vet aan.

Daarnaast is squalaan ook een antioxidant, antioxidanten neutraliseren schadelijke zuurstofmoleculen, die ontstaan wanneer je huid wordt blootgesteld aan uv-licht. De antioxiderende werking van squalaan helpt ook huideigen olie te beschermen tegen zogeheten lipidenperoxidatie, een proces dat zowel je huidoppervlak beschadigt, als het gedeelte in de porieholte, waar talg vandaan komt. Dit proces kan de samenstelling van talg veranderen, waardoor er ontstekingsverschijnselen kunnen optreden.

Squalaan wordt herkend door andere lipiden die in je huid aanwezig zijn, zoals ceramiden en cholesterol. Beide helpen de vitale barrière van je huid zichtbaar te herstellen, een proces dat je huid helpt er jonger uit te zien. Het gaat dus rimpels en veroudering tegen.

De kenmerken van Squalane:

 • Werkt als huideigen olie om vochtverlies te voorkomen en je huid weer soepel te maken.
 • Helpt schade veroorzaakt door uv-stralen te minimaliseren.
 • Helpt je te beschermen tegen lipidenperoxidatie, een proces dat je poriën kan beschadigen.
 • Voelt licht en niet vettig aan.
 • Irriteert je huid niet en veroorzaakt geen allergische reactie.

Marine Bamboo

Naast Squalane is Marine Bamboo ook een erg belangrijk ingrediënt in de producten van Inveray. Inveray is een voorloper in de cosmetica wereld met het gebruik van dit duurzame natuurlijke ingrediënt. Ze hebben hiermee ook al meerdere internationale prijzen gewonnen. Marine Bamboo is een zweewier dat in de noordzee en de atlantische oceaan groeit. Deze plant beschermt zichzelf tegen schadelijk blue light. Het marine bamboo-extract dat Inveray in haar producten gebruikt, heeft een gunstige invloed op de huid die wordt blootgesteld aan zonlicht en blauw licht (dat wordt uitgezonden door apparaten zoals smartphones, computers, tv-toestellen of LED-verlichting). Het blokkeert deze straling, die het schadelijkst is voor onze huid, en voorkomt zo dat deze de collageen- en elastinevezels beschadigt die het uiterlijk van onze handen beïnvloeden. Bovendien heeft het een anti-verouderings- en verstevigend effect, maakt het de huid glad en stimuleert het de collageenproductie.

De kenmerken van Marine Bamboo:

 • Blokkeert schadelijk zonlicht en blauwlicht.
 • Beschermt het collageen en de elastinevezels in de huid tegen beschadigingen.
 • Werkt anti verouderend en verstevigend.
 • Stimuleert collageen aanmaak.

Shea Butter

Shea butter is een geliefd ingrediënt in de wereld van huidverzorging, en dat is niet zonder reden. Deze natuurlijke boter, rijk aan vetzuren en vitamines, biedt talloze voordelen voor de huid. Shea butter wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom, die voornamelijk in Afrika groeit. Het staat bekend om zijn rijke en romige textuur, waardoor het gemakkelijk in de huid trekt. Wat shea butter echt bijzonder maakt, zijn de hoge concentraties van vetzuren zoals oleïnezuur en stearinezuur, die van nature ook in onze huid voorkomen. Deze vetzuren helpen de huid vocht vast te houden, doordat het voorkomt dat vocht uit de huid kan verdampen, waardoor de hoornlaag zachter wordt en het natuurlijke beschermlaagje intact blijft.

Bovendien bevat shea butter verschillende vitamines, waaronder vitamine A en E, en quercetine, die bekend staan om hun antioxidante werking. Antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling en helpen de huidbarrière te herstellen en te versterken. Naast antioxidanten bevat shea butter ook allantoïne, een stof die bekend staat om zijn kalmerende en ontstekingsremmende werking. Dit maakt shea butter bijzonder geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem. Hoewel allantoïne in shea butter alleen niet voldoende is om eczeem te genezen, kan het zeker bijdragen aan het verbeteren van de symptomen en het herstel van de huid.

Shea butter helpt de huidbarrière te versterken, wat essentieel is voor een gezonde huid. Een sterke huidbarrière fungeert als een schild tegen bacteriën, vuil en andere schadelijke stoffen, waardoor huidproblemen worden voorkomen. Door regelmatig gebruik van shea butter blijft de huidbarrière in optimale conditie, wat bijdraagt aan de algehele gezondheid en weerbaarheid van de huid.

De kenmerken van Shea Butter:

 • De vetzuren in shea butter helpen vocht in de huid vast te houden.
 • Vitamines A, E, en F en quercetine beschermen tegen vrije radicalen.
 • Allantoïne kalmeert de huid en vermindert ontstekingen.
 • Beschermt tegen bacteriën en vuil.

Safflower Oil

Saffloerolie staat bekend om zijn voordelen voor rijpe en geïrriteerde huid. Het is rijk aan twee vetzuren (omega-6, ook wel linolzuur genoemd, en omega-9, ook wel oliezuur genoemd), die de vernieuwing van huidcellen bevorderen. De vitamine E in saffloerolie versterkt de werking van deze vetzuren en biedt antioxidante eigenschappen. Een minder bekende bestanddeel van saffloerolie zijn de serotoninederivaten, die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam en een rol spelen bij het vertragen van huidveroudering. Deze componenten geven saffloerolie herstellende eigenschappen, vooral gunstig voor huid die rijp is of verzwakt door omgevingsfactoren. Door zijn rijkdom aan onverzadigde vetzuren is saffloerolie bijzonder effectief in het voorkomen van een droge huid. Het trekt gemakkelijk in de huid en heeft een direct verzachtend effect. Het ondersteunt het natuurlijke ecosysteem van de huid door de huidbarrière te versterken en dagelijkse vochtverlies te voorkomen. Daarom wordt saffloerolie vaak aanbevolen voor droge of zeer droge huid omdat het helpt vocht vast te houden.

Cotton Oil

Katoenzaadolie is uitzonderlijk rijk aan omega-3 en omega-6 vetzuren, die helpen de huid vocht vast te houden. Dit is essentieel om zowel winterse droogheid als zomerschade door zon en wind te bestrijden. Linolzuur, een van de vetzuren in katoenzaadolie, is bijzonder effectief bij het behandelen van een droge huid, omdat het de huidbarrière versterkt en rode, geïrriteerde huid kalmeert. Het werkt ook als een antioxidant en bestrijdt de effecten van celvernietigende en huidverouderende vrije radicalen. Katoenzaadolie bevat ook veel vitamine E, die samen met linolzuur de huid verzacht. Deze combinatie van ontstekingsremmende eigenschappen helpt beschadigde huidcellen te herstellen.

Watermelon Oil

Kalahari Meloenzaadolie dringt diep door in de huid om deze intens te voeden en te hydrateren. De olie, rijk aan omega-3 en omega-6, is ideaal voor zowel een vette huid als een vermoeide, rijpe huid, en helpt deze weer te laten stralen. Meloenzaadolie trekt snel in zonder een vettig laagje achter te laten, wat zorgt voor diepe hydratatie zonder de poriën te verstoppen. Omdat de olie lijkt op de natuurlijke huidoliën, vermindert het de eigen olieproductie van de huid. Met een hoog gehalte aan linolzuur (omega-6) en linoleenzuur (omega-3), biedt deze olie anti-verouderingsvoordelen en versterkt het de huidbarrière. Vitamine E in de olie beschermt de huid tegen externe schadelijke invloeden.

Jojoba Oil

Jojoba olie is een natuurlijke antioxidant, rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. Een uniek voordeel is dat deze olie voor alle huidtypes geschikt is. Het reguleert het de vochtbalans, wat vooral gunstig is voor gevoelige en droge huid. Voor mensen met een vette huid is Jojoba olie ideaal omdat het de talgproductie vertraagt. De samenstelling lijkt namelijk sterk op de huidtalg. Daarnaast is de olie niet vet, geurloos omdat het technisch gezien een vloeibare was is. Door het lage gehalte aan triglyceriden heeft Jojoba olie een langere houdbaarheid, wat het geschikt maakt om te mengen met andere oliën voor een verlengde houdbaarheid.

Argan Oil

Arganolie bevat veel antioxidanten en natuurlijke vitamine E, die rimpelvorming vertragen en littekenherstel ondersteunen. De olie trekt snel in en laat geen residu achter. Door de aanwezigheid van carotenoïden, vitamine A, E, en gezonde vetzuren zoals omega-3 en omega-6, beschermt arganolie de huid tegen uv-straling, luchtvervuiling en temperatuurverschillen. De essentiële vetzuren helpen fijne rimpels verminderen en hydrateren de huid, waardoor deze zacht en soepel blijft. Arganolie versterkt ook de nagels.

Castor Oil

Castorolie biedt verschillende voordelen voor je nagels. Het bestrijdt broze nagels en voorkomt schimmels dankzij undecyleenzuur, een krachtig fungicide in de samenstelling. Hierdoor worden nagels en nagelriemen beschermd tegen infecties en schimmelziekten. Daarnaast hydrateert castorolie de nagelriemen, waardoor ze flexibel blijven en de nagelmatrix gezond blijft. De aanwezige vetzuren voeden de nagelriemen goed. Ook beschermt castorolie nagels tegen externe factoren en vrije radicalen, dankzij de aanwezigheid van vitamine E. Het hoofdbestanddeel van castorolie is ricinolzuur, samen met oleïnezuur (omega-9), linolzuur (omega-6), palmitinezuur en stearinezuur. Ricinolzuur heeft antimicrobiële eigenschappen en is effectief tegen bepaalde huidaandoeningen zoals acne.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic