Author Image

Rubberbase Gel: Dé bestseller van Magnetic!

De Rubberbase Gels in het welbekende groene flesje is een succes bij veel nagelstylistes. De Rubberbase Gel is een flexibele gel waarmee je natuurlijke nagels perfect kunt verstevigen tijdens een Gelpolish behandeling.

Voor welke klant is de Rubberbase geschikt?

Rubberbase Gel is zowel voor mensen met dunne en flexibele nagels, als mensen met harde nagels geschikt. Het is afhankelijk van de omstandigheden van de klant of de Rubberbase een geschikt product is. Werkt jouw klant bijvoorbeeld veel met de handen in water, dan kan het zijn dat de Rubberbase te flexibel wordt om de nagels goed te kunnen verstevigen. Het is altijd een kwestie van uitproberen en het goed leren kennen van de klant om de beste producten te vinden. Bij de juiste klant blijft Rubberbase wel 3-4 weken mooi zitten. De Rubberbase Clear geeft de beste hechting en kan zelfs onder een hard product, zoals; PowerGel, Gel en Acryl, gebruikt worden. Met de Rubberbase kun je geen verlenging maken d.m.v. sjablonen en tips omdat het daar niet stevig genoeg voor is.

De kwaliteiten van Rubberbase Gels.

 • Voor het verstevigen van natuurlijke nagels
 • Een BIAB zonder navijlen
 • Ideaal voor verschillende type nagels
 • Gebruik de Rubberbase Clear als extra hechting bij PowerGel, Gel en Acryl
 • Natuurlijk resultaat
 • Voor een natural look gebruik je het beste de Rubberbase Warm Cover of Rubberbase Cool Cover

rubberbase kleuren

Hoe breng je Magnetic Rubberbase aan?

 1. Voer de P.R.E.P behandeling uit.
 2. 'Scrub' de nagels goed met een Nail Wipe met Prep&Wipe.
 3. Lak de nagels met de Soft Bond Primer of Gelpolish Bond.
 4. Breng een dunne hechtlaag RubberBase Clear aan op alle nagels en hard dit 60 seconden uit.
 5. Breng een druppel Rubberbase (kleur naar keuze) aan op de apex en verdeel dit met een dun penseel (bijv. Syl’s Choice brush) naar de top van de nagel. Houd indien gewenst de vinger op de kop. Hard de nagel uit voor 60 seconden.
 6. Werk nagel voor nagel, zodat het product niet tegen de huid vloeit
 7. Herhaal stap 5 en 6 bij langere nagels of hele dunne nagels. De vrije top van de nagel mag niet te dun zijn, dit zal afbreken
 8. Buffer de nagels en vijl met een 180 grit de voorkant van de nagel.
 9. Maak alles stofvrij en werk het af met Gelpolish en/of Top Gel.
Tip: Voor een traditionele Gelpolish behandeling werk je met 2 dunne lagen als basis voor een Gelpolish kleur. De klant zal ongeveer 2 weken plezier hebben van haar nagels. Werk je met de Rubberbase als een BIAB-behandeling (zoals hierboven is geschreven), dan zal de klant wel 3-4 weken plezier hebben van haar nagels. Maak hierin een verschil, ook in jouw prijslijst!

product foto

Rubberbase Gels in pot en in flesje, wat is het verschil?

De Rubberbase Gels is verkrijgbaar in 5 kleuren: Clear, Intense Pink, Frosted Pink, Cool Cover en Warm Cover.

Alle kleuren zijn verkrijgbaar in flesjes en in potten. Er zit geen verschil in de dikte, viscositeit of kwaliteit tussen Rubberbase in flesjes of in potten. Ze zijn gelijk! De Rubberbase in potten zijn in verhouding goedkoper. Deze heeft natuurlijk geen bijhorend kwastje dus hierbij heb je een gel penseel nodig. Een gel penseel met zachte haren werkt het beste, bijv. de Click-on Gelbrush oval of de Click-On Gelbrush Oval junior.

Let op: bewaar de Rubberbase uit pot altijd recht op en in een koele omgeving. De Gel is dun en vloeibaar waardoor het snel uit de pot vloeit. Met als gevolg; een plakkerige, vieze gelpot. Bewaar de Rubberbase in koelkast bij warm weer!

Zoals je leest is de Rubberbase van Magnetic een veelzijdig product en kun je er veel mooie resultaten mee bereiken. Zowel voor een natural look als voor een stevige basis voor een gelpolish klant. Maar zelfs ook als een extra hechting bij ‘probleemnagels’.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic