Author Image

BIAB - Builder In A Bottle

Wij krijgen regelmatig de vraag wat BIAB is en welk product het beste is. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is geen BIAB het beste. In dit artikel leg ik je graag uit waarom en wat de verschillen zijn tussen de BIABs.

Tegenwoordig zijn de Gels in een flesje niet meer weg te denken in een nagelstudio. De focus op de natuurlijke nagel is een belangrijk onderdeel geworden in ons nagelvak. Er zijn zelfs salons die alleen nog maar Gelpolish en Biab nabehandeling uitvoeren. Er wordt ons wekelijks gevraagd wat nu het verschil is tussen alle Gels in een flesje. Dus ik zal het zo goed mogelijk proberen uit te leggen.

Alle Gels die in een flesje zitten noemen we BIAB. Dit is de afkorting van Builder In A Bottle. Elke Gel heeft een andere samenstelling, hechting en consistentie (dikte). Als je ze allemaal in je assortiment hebt dan kun je als nagelstyliste switchen van product als een bepaalde gel niet hecht of snel afbreekt bij een klant. Wat bij klant A goed is, hoeft bij klant B niet goed te zijn

De Rubberbase, Building Base en Fiber Coat van Magnetic zijn allemaal een BIAB en deze worden gebruikt om een korte nagel te verstevigen. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met een Gelpolish. Wanneer je de natuurlijke nagel verstevigt zal de Gelpolish beter blijven zitten. Je werkt dan met 2 lagen inclusief een natuurlijke apex/bolling (dikte op het midden van de nagel).

Het verschil tussen deze 3 BIAB producten is het volgende:

En wat zijn dan de Blushes?

De Magnetic Blushes is hét BIAB concept van Magnetic met 12 kleuren in mooie zachte tinten waarmee de natuurlijke nagel wordt verstevigd en er geen kleur Gelpolish meer op komt. Als je de kleur pakt die matcht bij de huid van de klant krijg je de meest natuurlijkste look en is de uitgroei minimaal. De Blushes is een all-in one wat betreft de bovenstaande kenmerken, de hechting is enorm goed, het is flexibel maar toch heel sterk.

Met de Blushes kun je een speciale 'Natural Nail Treatment' uitvoeren. Dit is zeer geschikt voor mensen die korte nagels hebben en hun nagels graag willen herstellen en laten groeien. Bij deze treatment staat de natuurlijke huid en nagel centraal. Er wordt gestart met een combi manicure (polijsten en knippen van de nagelriem) en er wordt een advies gegeven over de Seduction producten om de nagels en huid te herstellen.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic