Author Image

Summer Tips voor in de salon

Het is zomer! Ook in Nederland is mooi weer en met deze temperaturen kan het ook weer warm worden in de nagelsalon en moet je op verschillende dingen tijdens je werk. Hierover geef ik je in deze blog een aantal belangrijke tips.

  1. Producten zoals Gel, PowerGels en BIAB (Gels in een flesje) zijn gevoelig voor warmte. Deze producten worden vloeibaarder (dunner) wanneer de omgevingstemperatuur oploopt. De Gels lopen sneller tegen de huid en een apex maken wordt lastiger. Mijn advies is om dan nagel voor nagel (hand voor hand) te werken en op het einde alle nagels nog een keer uit te harden.

  2. Bewaar de producten koel en donker. Zet geen producten voor het raam, ook al zijn ze gesloten. Door de warmteontwikkeling kunnen producten verkleuren of uitharden. Wordt het in jouw salon boven de 20 graden dan adviseren wij de producten in een koelkast te bewaren. Je kunt een kleine koelkast aanschaffen voor je salon waar je je gels en wimper-, en nagellijm in kunt bewaren.

  3. Sommige Gelpolish kleuren hebben de neiging om te verkleuren als ze bloot worden gesteld aan UV-licht. Mijn advies is om dan een Top Gel te gebruiken met een UV-filter. De Soak Off Top Gel is qua consistentie hetzelfde als de Base/Top Gel. De Supreme Finish Top Gel en de Blushes Top Gel hebben ook een UV-filter, deze zijn wel wat dunner maar hebben een hele mooie glans. Werk ook met Top Gels nagel voor nagel!

  4. Het kan voorkomen dat klanten vaker last hebben van warmteontwikkeling tijdens het uitharden van product. Dit is een normale reactie. Werk als volgt: leg de hand 3 seconden in de lamp, dan 3 seconden uit de lamp, herhaal dit nog 2 keer. Op die manier bouw je langzaam de uitharding op en zal er door de polymerisatie minder warmteontwikkeling ontstaan. Ook kan er warmte ontstaan tijdens het vijlen van bijv. oud product tijdens een nabehandeling. Mocht je klant dit aangeven pauzeer dan even tussendoor of ga door naar de volgende nagel.

  5. Werk tijdens het mooie weer niet buiten, ook niet onder een overkapping. Door de hoge UV straling zal het product uit gaan harden. Ook als het product maar enkele seconden in aanraking is geweest met UV licht zullen er direct uitgeharde stukjes in je product zitten.

  6. Maak vakantiepakketjes voor jouw klanten waar je een vijl, nagelriemolie en handcrème in doet. Het is belangrijk dat de nagels goed gehydrateerd worden zodat het kunstproduct niet losgaat. Tijdens de zomermaanden groeien nagels sneller maar drogen ook sneller uit door de warmte en het zwembad-, en zeewater. Dus extra verzorgen is een must! Je kunt ook een bijpassende nagellak verkopen zodat de klant zelf de nagels kan lakken mocht dit nodig zijn i.v.m. de uitgroei.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic