Author Image

Sneller werken! Hoe dan?

Ben jij een beginnend nagelstyliste en lukt het je maar niet om binnen een bepaalde tijd een nabehandeling te doen? Dan zal ik helpen met mijn tips om sneller te werken als nagelstyliste en ik hoop dat jij dan na het lezen van mijn blog de uitdaging met jezelf aangaat! Ik ben zelf 18 jaar werkzaam geweest in mijn nagelstudio en weet als geen ander hoe frustrerend het is als je lang bezig bent met een behandeling. Ik deed ook maar liefst 4 uur over mijn 1e nabehandelingen en later kon ik dit in 1.15 uur dus er is hoop ;-). Een kortere behandeling wil je natuurlijk voor jezelf, zodat je meerdere klanten op een dag kunt doen en zo een leuke boterham kunt verdienen met het nagelvak. Maar het is ook net zo belangrijk voor jouw klant, want tegenwoordig hebben vrouwen het erg druk en willen ze even snel hun nagels doen. Met mijn ervaring zal ik je helpen om sneller te leren werken en samen naar een doel toe te werken.

Wat is realistisch?

Wanneer je net klaar bent met je opleiding is het belangrijk om eerst de geleerde technieken goed onder de knie te krijgen zonder je al te veel te focussen op de tijd. Advies is om een aantal vaste modellen te vragen waar je op kunt oefenen totdat je de stappen onder de knie hebt en jij tevreden bent over je werk. Vandaag de dag is er ontzettend veel keuze op het gebied van nagels. Leg je klanten uit dat je een nagelstyliste bent die net gestart is en je nog niet alle technieken kunt aanbieden, omdat dit te lang duurt. Focus je dus eerst op basistechnieken en maak het niet te ingewikkeld met technieken die jou nog veel tijd kosten, zoals een uitgebreide combi manicure, babyboom, etc. Met een easy manicure kun je ook mooie verzorgende nagelriemen krijgen en met glitters, pigmenten en stickers kun je ook al veel leuke nagels maken.

Doe jij nu nog steeds meer dan 2 uur over een nabehandeling die simpelweg bestaat uit; nabehandelen met een product en afwerken met Gelpolish, dan is er werk aan de winkel! Een mooi doel is dan om uiteindelijk een nabehandeling te kunnen doen binnen 1.30 uur, zonder stappen te missen of af te raffelen ;-). Dat kan!

Sneller werken als nagelstyliste

Hoe ga je te werk?

Maak voor jezelf een stappenplan en neem de tijd op met een stopwatch hoe lang je per onderdeel bezig bent. Dus je schrijft de tijd op hoe lang je bezig bent met het verwijderen van het oude product, het inkorten en model vijlen van de nagels, de easy manicure, het aanbrengen van product en de afwerking. Noteer dit bij alle klanten die je behandelt en onderzoek waar jij in kunt versnellen. Met welke stap ben jij het langste bezig? Ga eens kijken of je hierin wat kunt veranderen. Ben jij te lang bezig met bijv. het verwijderen van het oude product? Heb je dan wel de juiste bit of vijl? Werk je niet met een versleten bitje of vijl?

Kijk eens naar de volgende vragen:

 • Werk je wel in een systeem?
  Probeer zo efficiënt mogelijk te werken. Eerst alle nagelriemen terugduwen, dan bij alle nagels het product dun vijlen, dan de lengtes en vorm bepalen.
 • Gebruik je te veel product?
  Als je te veel product gebruikt ben je ook weer langer bezig met dit in model te vijlen. Kijk goed tijdens het werken met je product wat je doet. Je kunt met alle producten werken volgens het non-filing systeem, waardoor je alleen maar de puntjes op de i hoeft te zetten na het plaatsten van het product.
 • Werk jij door tijdens het praten?
  Het is heel gezellig om tijdens de behandeling te kletsen en we hebben geleerd om dan iemand netjes aan te kijken. In dit geval hoeft het niet ;-) het kost heel veel tijd als je steeds de klant aankijkt en stopt met werken.
 • Denk jij ook vooruit?
  Wanneer je het oud product aan het verwijderen bent is dit dè tijd dat je kunt sparren met de klant over bijv. welke kleur ze wil kiezen voor deze ronde. De perfecte tijd dat de klant nog mag wiebelen en haar handen nog kan gebruiken door inspiratie op te doen tussen jouw colorpops.
 • Geef jij jouw klant tips of inspiratie?
  Je kunt heel eenvoudige leuke tips delen op Social Media of via Whatsapp over (nieuwe) verkoopproducten en laat jouw klanten alvast bij jou iets pre-ordenen. Voor de klant is het speciaal, want er wordt wat klaar gelegd voor haar en voor jou handig dat je het al kunt voorbereiden, ook als het als cadeautje ingepakt moet worden. Deel nieuwe designs en kleuren, zodat klanten alvast wat leuks kunnen kiezen en al weten wat ze willen als ze bij jou aan de nageltafel zitten.

Dit zijn een aantal vragen met voorbeelden die je al wat op weg kunnen helpen om efficiënter te werken.

En....actie!

Ok, ik heb nu op papier allerlei tips aan je gegeven om sneller te werken in de nagelstudio, maar nu moet je het zelf in de praktijk gaan doen! Ben je bereid een weekschema te gaan maken en heb je een doel waar je naar toe wilt qua tijd? Ik kijk graag met je mee! Stuur jouw weekschema en jouw doel per mail en ik zal je adviezen geven om jou te helpen met jouw nieuwe uitdaging. Dit kan naar nicolle@nail-academy-nicolle.nl.

Wil je graag in de praktijk meer ondersteuning hebben in bijv. het sneller verwijderen van oud product, of bijv. een easy manicure of wil je de non filing techniek leren? Surf dan naar onze website en boek een coaching tot perfectietraining of de coaching blush next level! Bekijk ook onze andere nagelcursussen!

Heb je vragen? Stuur mij gerust een e-mail!

Xoxo Nic